Zespół

Brandon (Dong Gi)

Head Chef Baru

show more

Poznajcie Brandona! Naszego Head Chef'a. Przyleciał prosto z Korei Południowej. Brandon, tak naprawdę Dong Gi, studiował w Stanach Zjednoczonych, gdzie prowadził swój mały lokalny biznes, jako młody Koreańczyk miał mnóstwo marzeń. Uwielbia podróże i wciąż jest żądny nowych doświadczeń i wyzwań. Kulinarna historia Brandona zaczęła się właśnie w Stanach Zjednoczonych, gdzie dostał pierwszą swoją pracę jako pomoc kuchenna w małej rodzinnej restauracji, którą prowadzili rodowici Japończycy. Zawsze mile wspomina tamte czasy, kiedy uczył się pierwszych umiejętności kulinarnych pod okiem Japończyków. Tak zaczęła się jego przygoda z sushi i tradycyjną kuchnią japońską. Po kilku latach pracy postanowił spróbować swoich sił, tam gdzie jest bardziej nowocześnie, próbując się dostosować do środowiska w którym mieszkał. "Amerykanie uwielbiają fusion sushi" - mówi. Postanowił więc doświadczyć, co czyha za kurtyną tej sławy. Ku swojemu zaskoczeniu bardzo szybko zaadaptował kulturę "fusion sushi", widział tę barwniejszą stronę tego stylu, która dawała mu większą możliwość kreowania nowych smaków. Przez kolejne kilka lat rozwijał swoją wiedzę współpracując z renomowanymi restauracjami w Stanach. Potem Europa skusiła go zawodowo. Dostał ofertę nie do odrzucenia, gdzie budował od podstaw jedną z dobrze znanych miejsc na gastronomicznej mapie w Krakowie. Wyszkolił niejedną sztukę, dobrą sztukę w Polsce. m.in. swoje pierwsze kroki stawiał nasz Sous Chef Wojtek pod okiem właśnie Brandona! Kolejne kilka lat minęło i znowu zmiany. Tym razem los przeciągnął go z powrotem do Ojczyzny, gdzie rzucił wszystko aby poślubić swoją obecną żonę. Ostatnie 8 lat Brandon prowadził bardzo spokojne małżeńskie życie w Korei Południowej, prowadząc swoją skromną restaurację, gdzie serwował tylko od 10 do 15 pozycji. Jego mała restauracja była codziennie przepełniona ludźmi, którzy przychodzili skosztować jego cotygodniowe nowe menu. Jak wszyscy wiemy pandemia pokrzyżowała plany wielu ludziom, ale postanowiliśmy się nie poddać i zaprosić Brandona do współpracy! Aby stanął na czele naszego kulinarnego zespołu. Cieszymy się niezmiernie, że mogliśmy być częścią przywrócenia mu dawnych wspomnień z Polski. Nie wiecie jak bardzo jest szczęśliwy, że tu wrócił do Nas do Was. Wkrótce będziemy wdrażać nowości od Brandona! Stay tuned :)

Włodek

Head Chef Kuchni

show more

Poznajcie Włodka! Włodek dołączył do naszej rodziny w 2016 roku. Z gastronomią jest związany od dawien dawna. Jest jedną z najbardziej pracowitych osób w naszej rodzinie. Nigdy nie widzieliśmy Włodka, aby siedział i nic nie robił. Dla niego zawsze jest coś do roboty, kiedy jest w pracy wszyscy chodzą jak w zegarku. Można by powiedzieć, że to nasz "Gordon Ramsay" :) W pracy jest niesamowicie dokładny, precyzyjny i ambitny. Więc wiecie, że nie bez powodu został naszym szefem kuchni. Wie, z czym się wiąże praca na stanowisku kucharza od podszewki. Niejedna pozycja z naszego menu, właśnie zawdzięczamy jemu. :) Prywatnie to bardzo ciekawy człowiek pełen pasji, z niszowymi zainteresowaniami. Cenimy Włodka za jego nienaganne podejście do pracy oraz za jego oryginalną osobowość. :)

Wojtek

Sous Chef Baru

show more

Poznajcie Wojtka! Wojtek dołączył do naszej rodziny w 2019 roku. Ponad 15 lat temu postanowił zostać kucharzem, a od 10 lat doskonali swoje umiejętności w sztuce robienia sushi. Bardzo ceni tradycyjny kunszt przygotowywania sushi. Szkolił swoje umiejętności pod okiem szefów kuchni, którzy specjalizują się kuchnią koreańską jak i tradycyjną japońską oraz fusion. W Hana cenimy Wojtka za precyzyjność, dyscyplinę na najwyższym poziomie. Jest autorytetem dla naszych młodszych sushi masterów, którzy pod jego okiem doskonalą swoje umiejętności. Wojtek poza Hana Sushi pasjonuje się grawitacją rowerową.

Michał

Sous Chef Kuchni

show more

Poznajcie Michała! Michał jest w branży gastronomicznej odkąd pamięta, więc nie bez powodu mówi się o nim, że jest starym weteranem gastronomii. W kuchni azjatyckiej specjalizuje się od 15 lat, dołączył do rodziny Hana Sushi w 2020 roku. W pracy uwielbia, kiedy dużo się dzieje, komunikacja zespołu jest zorganizowana, a goście zadowoleni. Po prostu kocha gotować i lubi uszczęśliwiać innych swoimi dziełami, które przyrządził na kuchni. Cenimy Michała za konkretność oraz za gotowość do pracy na tip top. Dlatego też w przyszłości to właśnie ten wspaniały człowiek będzie odpowiedzialny kulinarnie za nasz kolejny tajemniczy projekt :)

Kaja

Kierownik Sali

show more

Poznajcie Kaję! Kaja jest kierownikiem sali, to ona dba o każdy detal, by obsługa była na najwyższym poziomie. Do naszej rodziny dołączyła w 2016 roku, zna historię Hana Sushi od podszewki. Posiada ogromną wiedzę na temat naszej restauracji oraz Hana rodziny, ponieważ to od naszej restauracji rozpoczęła swoją przygodę w branży gastronomicznej. Bardzo szybko przekonała się, że praca z ludźmi jest tym, czym chciałaby się zajmować dalej. Mało tego, interesuje się kulturą koreańską, co skłoniło ją do rozpoczęcia studiów w tym kierunku. Pomimo tego, że praca z ludźmi jest wymagająca, przynosi jej ogromną radość i satysfakcję. Dokłada należytych starań, aby goście doświadczyli pozytywnych i niezapomnianych wspomnień w Hana Sushi.

Galaa

Chef

show more

Poznajcie Galaa! Galaa pochodzi z krainy błękitu czyli Mongolii, do Polski przyjechał na studia. Dołączył do naszej rodziny niedawno, swoją przygodę z sushi rozpoczął kilka lat temu. Bardzo interesuje się sztuką sushi, dlatego chciałby doskonalić swoje umiejętności. Prywatnie trenuje boks, lubi dobrą muzykę. W pracy jest zdeterminowany, oddany i sumienny. Cenimy Galaa za skromność, oddanie w pracy, precyzję. Nie boi się wyzwań i jest na tyle zdolny, że niejedną małą usterkę naprawi. Chłopak ma złote ręce :)

Elina

Chef

show more

Poznajcie Elinę, a dokładnie Chih Ching! Elina dołączyła do naszej rodziny w 2018 roku. Uważnie czytajcie, ponieważ za nią kryje się bardzo bogata historia. Pochodzi z Tajwanu, gdzie służyła w wojsku 8 lat jako sierżant sztabowy, a także była kierownikiem do spraw zasobów ludzkich. W trakcie służby, postanowiła ukończyć studia magisterskie w kierunku marketingu i zarządzania logistyką. A teraz... spełnia marzenia w Hana Sushi. Zawsze marzyła, aby zostać szefem kuchni, gotować, tworzyć nowe receptury. Najbardziej pasjonuje ją sztuka przyrządzania tradycyjnego ramenu oraz pizzy neapolitańskiej. Serce jej szczęśliwe, kiedy smakuje innym to co ona przyrządziła. Kocha podróżować, piec. Cenimy Elinę za kreatywność, oraz za notoryczne uszczęśliwianie nas swoimi pomysłami kulinarnymi. Niebawem pod jej opiekę kulinarną wjedzie nasz nowy tajemniczy projekt :)

Bartek

Chef

show more

Poznajcie Bartka! Bartek w branży sushi jest od 6 lat. Zdobywał doświadczenia, doskonaląc swoje umiejętności krok po kroku w kilku różnych miejscach na mapie krakowskiej gastronomii. Do naszej rodziny dołączył aby nauczyć się nowych technik. Świetnie się odnalazł w naszej rodzinie, jest bardzo skromny, ceni w Hana Sushi możliwości rozwoju i nauki jakie dostał. Kocha historię polską, piłkę nożną. Interesuje się nowinkami technologicznymi i muzycznymi. Cenimy Bartka za sumienność, skromność. Jest po prostu złotym człowiekiem.

Paweł

Chef

show more

Poznajcie Pawła! Do branży gastronomicznej dołączył ponad 3 lata temu jako pasjonat kuchni wschodniej. Z wykształcenia jest ogrodnikiem jak na kucharza przystało :) Jest pełen energii, uprawia dużo sportu. Jest zawsze uśmiechnięty, wygadany, po prostu pogodny człowiek. A gotowaniem zaczął się interesować tylko dlatego, że nie wyobraża sobie dnia bez dania azjatyckiego. Dlatego uważamy, że podjął słuszną decyzję idąc w pogoni za pasją. Cenimy Pawła za pozytywną energię, za niesamowite zdolności komunikacyjne. Paweł doskonal swoje umiejętności i pozostań zawsze sobą :)

Piotr

Chef

show more

Poznajcie Piotra! Piotrek dołączył do naszej rodziny niedawno. W branży gastronomicznej jest od ponad 3 lat. Osobiście uznał, że nie nadaje się do pracy za biurkiem, bo ta praca go nudziła. Widział siebie w pracy, gdzie się dużo działo. Wybrał kuchnię japońską, która go najbardziej przekonywała. W Hana Sushi dostał skrzydeł, gdzie pod okiem naszych szefów kuchni, ma możliwość rozwoju swoich umiejętności. Wolne chwile spędza aktywnie sportowo, nie wyobraża sobie życia bez muzyki. Piotra cenimy, za sumienność oraz dyscyplinę :)

Kamil

Chef

show more

Poznajcie Kamila! Kamil z gastronomią jest związany od 15 lat. Półtorej dekady swojego życia poświęcił na szlifowaniu swoich kulinarnych umiejętności. Interesuje się kuchnią z całego świata, a zwłaszcza daniami prostymi, a zarazem trochę zapomnianymi w danych kulturach. Swoje zainteresowania zaspakaja podróżując, próbując różne smaki. Praktykuje przysłowie "Przez żołądek do serca". Dokłada wszelkich starań aby zawsze było, smacznie, estetycznie podane. Cenimy Kamila za to, że mamy go w naszej rodzinie :)

Nina

Kelnerka

show more

Poznajcie Ninę - naszego promyczka :) Nina studiuje prawo, dołączyła do naszej rodziny latem tego roku. Tak dla odmiany, Nina podczas pracy w Hana Sushi odpoczywa od swoich studiów :) Interesuje się fizyką ale z dystansem, lubi czytać książki popularnonaukowe szczególnie te z zakresu neuronauki, także jest z nią o czym pogadać, kiedy tylko będzie Was gościć w Hana Sushi :) Cenimy Ninę za pozytywną energię, uprzejmość. Nie bez powodu jest promyczkiem naszej rodziny. Sami się przekonacie :)

Miłosz

Kelner

show more

Poznajcie Miłosza! Miłosz dołączył do nas niedawno. Bardzo szybko zdobył nasze zaufanie oraz sympatię. Jest autentycznym przykładem młodego, energicznego zespołu :) Studiuje medycynę, jest bardzo otwartym człowiekiem, dlatego świetnie sprawdza się na stanowisku kelnera, gdzie zarobi na swoje zachcianki i niezbędne rachunki. Uwielbia jeść w Hana i pracować w Hana jak sam twierdzi. W wolnej chwili ceni sobie spokój i medytuje :) Cenimy Miłosza za to, że uczy nas wszystkich, że jutro też jest dzień i trzeba się uśmiechnąć :)

Okono

Kelnerka

show more

Poznajcie Otgontuya - Okono! Okono pracuje z nami od kilku lat. Pochodzi z Mongolii, przyjechała do Polski na studia. Zaczynała u nas od stanowiska na zmywaku, gdzie doskonaliła umiejętności języka polskiego rozmawiając z całym naszym zespołem po polsku. Po roku czasu, poprosiła o możliwość spróbowania sił na sali jako kelnerka. Dziś Okono mówi świetnie po polsku, jest świetną kelnerką. Nasi goście ją uwielbiają. Cenimy Okono za determinację, wrażliwość.

Dawid

Kelner

show more

Poznajcie Dawida! Dawid przyszedł do nas z polecenia Miłosza, którego już poznaliście :) Przyjechał do Krakowa na studia prawnicze, ponieważ interesuje się prawem i polityką zagraniczną. Od razu podbił nasze serce, jest świetnym kelnerem, ma doskonałe umiejętności podejścia do gości, szybko się uczy. Nie ukrywa się z tym, że lubi pieniądze. Zresztą kto nie lubi pieniędzy? :) Tylko Dawid jeszcze nie odkrył swoich super mocy, jak zarobić dużo pieniędzy. Uważa, że wciąż, dojrzewa i dociera do swojego celu :) Cenimy Dawida za urok osobisty :)

Dołącz do Nas